New Material Award

De New Material Award viert het werk van ontwerpers en kunstenaars die de grenzen van materiaalinnovatie verleggen. Na de succesvolle presentatie tijdens de laatste Dutch Design Week in Eindhoven biedt Het Nieuwe Instituut de verschillende ontwerpers ditmaal een internationaal podium in Milaan. De presentatie toont diverse uitkomsten van verbeelding en experiment en is daarmee een nieuw startpunt voor het debat over de rol en potentie van de ontwerper als onderzoeker. 

De award is eerder uitgereikt tijdens Dutch Design Week in Eindhoven aan Olivier van Herpt (New Material Award) en Diana Scherer (New Material Fellow). De New Material Award is een samenwerking tussen Stichting DOENFonds Kwadraat en Het Nieuwe Instituut. 

New Material Award ontwerpers

Adrianus Kundert, Antoine Peters, Bastiaan de Nennie, Bureau SLA & Overtreders W, buro BELÉN, Christien Meindertsma, Diana Scherer (winnaar New Material Fellow), Eric Geboers, Maarten Baas, No Mad Makers, Officina Corpuscoli / Maurizio Montalti, Olivier van Herpt (winnaar New Material Award), Roel Deden, Rosanne van der Meer, Rudolf Romero Borgart, Simone Post, Studio Dirk Vander Kooij, Studio rENs.

Lees hier de publicatie over de New Material Award met de werken van de genomineerden en winnaars.

 

New Material Fellow Diana Scherer

Naast de New Material Award tentoonstelling werpt Het Nieuwe Instituut de schijnwerpers op New Material Fellow Diana Scherer. Ze won een fellowship tijdens de New Material Award naar aanleiding van haar project Interwoven, waarbij zij plantenwortels omvormt in een textielachtig materiaal. Bij Het Nieuwe Instituut krijgt ze begeleiding voor het verder ontwikkelen van een concept met een onderzoeksvraag en presenteert ze haar werk in een solopresentatie in Atelier Clerici.

Internationale Materialen & Design Netwerk

Het Nieuwe Instituut heeft het Internationale Materialen & Design Netwerk opgericht. Samen met internationale partners worden projecten georganiseerd die kennisuitwisseling over innovatie in materialen, design en duurzaamheid stimuleren en Nederlandse ontwerptalenten ondersteunen bij de internationalisering van hun werkpraktijk. Tijdens Salone del Mobile komt het Internationale Materialen & Design Netwerk samen voor een expertmeeting en verdere samenwerkingen op te starten.

datum
04/04/2017
tot
09/04/2017
taal
English
 
locatie

Palazzo Clerici
Via Clerici 5
20121 Milaan, Italië

toegang

Gratis