New Material Award

De New Material Award introduceert de ontwerpen van de toekomst. De tweejaarlijkse prijs daagt beeldend kunstenaars, vormgevers, modeontwerpers en architecten uit om nieuwe materialen en innovatieve technieken toe te passen. De ontwerpen die zo ontstaan zullen bijdragen aan een betere en duurzame samenleving.

Er zijn twee prijzen: de New Material Award ten bedrage van € 15.000 voor een eindontwerp en de New Material Fellow met 5.000 euro voor een uitgewerkt idee waaraan een onderzoeksvraag is gekoppeld.

Een commissie van deskundigen selecteert uit alle inzendingen zestien tot achttien ontwerpen. Deze ontwerpen zullen van 20 tot 28 oktober 2018 tentoongesteld worden tijdens Dutch Design Week 2018 in Eindhoven. Tijdens de opening op 20 oktober 2018 maakt de jury de twee winnaars bekend. De expositie van genomineerde en winnende ontwerpen zal vervolgens te zien tijdens de Salone del Mobile 2019 in Milaan.

Op de website van de New Material Award 2018 is meer informatie te vinden, en een aanmeldformulier voor deelname. De deadline voor inzendingen is 6 mei 2018

Meer informatie over het Internationale Materialen & Design Netwerk van Het Nieuwe Instituut.

Het Nieuwe Instituut - New Material Award