New Material Award

Op 20 november 2014 om 17.00 uur bent u van harte welkom bij de opening van de tentoonstelling New Material Award 2014. Daarin wordt het werk gepresenteerd van zestien ontwerpers, kunstenaars en architecten die genomineerd zijn voor de New Material Award.

Vernieuwende technieken

De New Material Award daagt kunstenaars, vormgevers en architecten uit om ontwerpen te presenteren die nieuwe materialen of vernieuwende technieken toepassen die bijdragen aan een betere en duurzame samenleving. De prijs kent twee onderscheidingen: de New Material Award met een geldbedrag van € 15.000 voor een eindproduct en de New Material Fellow, die door Het Nieuwe Instituut gedurende een periode van maximaal zes maanden wordt ondersteund om zijn of haar idee verder uit te werken en onderzoek te doen. Uit de 81 inzendingen selecteerde een commissie van deskundigen zestien ideeën en ontwerpen. Op 20 november maakt een vakjury de twee winnende ontwerpen bekend tijdens een besloten bijeenkomst, voorafgaand aan de opening van de tentoonstelling.

De New Material Award is een samenwerking tussen Stichting DOEN, het Materiaalfonds en Het Nieuwe Instituut. De tentoonstelling New Material Award is te zien tot en met 4 januari 2015.

datum
20/11/2014
tijd
17:00 – 20:00